Voordelen van flesvoeding

Voordelen van flesvoeding

Er zijn voorstanders van borstvoeding geven die zweren bij deze methode. Al is er nooit wetenschappelijk bewijs voor gevonden, voor veel vrouwen is borstvoeding een intieme gebeurtenis die de hechting tussen jou en je kindje bevordert. Maar in sommige gevallen lukt het misschien niet om borstvoeding te geven. Daar kunnen veel verschillende redenen voor zijn. Het kan erg frustrerend zijn voor moeder én kind, als het geven van borstvoeding keer op keer niet lukt. Het is toch belangrijk dat je kindje voldoende voeding binnen krijgt, anders ontstaan er serieuze gezondheidsproblemen. Het alternatief is dan het geven van flesvoeding.

Hulp bij voeden

Gelukkig zitten er ook veel voordelen aan het geven van flesvoeding. Bij het geven van borstvoeding ben jij als moeder namelijk de enige die het kan doen. Als je overstapt op het geven van flesvoeding, kun je het voeden van je kindje ook uit handen geven. Dat betekent dus ook dat jij niet altijd degene bent die ‘s nachts het bed uit moet. Je partner of opa en oma kunnen het gerust een keer van je overnemen. Dan kan je dus ook gemakkelijker een dagje weg of weer aan het werk gaan. Daarnaast kun je je baby overal met de fles voeden, terwijl borstvoeding geven in het openbaar voor sommige mensen (en misschien ook wel voor jezelf) als probleem wordt ervaren.

Geen bijwerkingen

Bij flesvoeding weet je precies hoeveel je baby heeft gedronken, want je maakt altijd een afgemeten hoeveelheid klaar. Tevens zit er meer regelmaat in het geven van flesvoeding, terwijl je borstvoeding geeft op vraag. Bij het geven van borstvoeding, loop je ook de kans dat je een borstontsteking krijgt of tepelkloven. Beide aandoeningen zijn erg pijnlijk. Dat heb je natuurlijk niet als je flesvoeding geeft. Ten slotte hoef je niet op te letten met het slikken van eventuele medicijnen. En je mag weer alles eten en drinken, ook alcohol. Je baby heeft daar geen last van.


Reageren is niet mogelijk.