5 soepen die je het hele jaar door kunt eten

5 soepen die je het hele jaar door kunt eten

Soepen zijn een heerlijke lekkernij op een koude winterdag. Maar laat dit je niet tegenhouden om van een lekker soepje te genieten in andere seizoenen van het jaar. Soep is makkelijk te bereiden en er zijn genoeg varianten voor iedereen. In dit artikel ontdek je 5 soepen die je het hele jaar door kunt eten. In soep zitten veel vitamines en mineralen wat erg goed voor je is.

  1. Groentesoep

Het voordeel van een groentesoep is dat je deze volledig kan maken naar jouw eigen smaak. Lust je een bepaalde groente niet? Stop hem dan niet in je groentesoep. Van bijna elke groente kun je een heerlijke soep maken. Denk bijvoorbeeld aan: broccoli, bloemkool, wortel, prei of spinazie.

  1. Tomatensoep

Tomatensoep is extreem populaire soep. Ook deze soep kun je op verschillende manieren bereiden. Met bouillon, croutons, room of verse basilicum. 

  1. Kippensoep

Kippensoep is een stevige soep die perfect is als maaltijd. Je kunt het zelf gemakkelijk bereiden met kippenbouillon, kipfilet en groenten zoals, wortels, selderij en ui.

  1. Linzensoep

Linzensoep is een vegetarische soep die rijk is aan eiwitten en vezels. Je kunt hem maken met rode linzen, bruine linzen of groene linzen.

  1. Preisoep

De laatste soep waar je het hele jaar door van kunt genieten is een preisoep. Ben jij ook helemaal gek op een goede preisoep? Volg dan dit preisoep recept zonder aardappel. Prei is een hydraterende groente die vol zit met mineralen, kalium, vitamine B, mangaan, Vitamine A, Vitamine C, Vitamine K, ijzer, magnesium, calcium en fosfor.

Genieten maar!

Ben je op zoek naar lekkere culinaire recepten voor thuis? Volg dan een blog mama die dagelijks nieuwe recepten plaatst, waaronder recepten voor soep. Zo vind je snel meer inspiratie en weet je met nieuwe creaties uit de keuken te komen.


Reageren is niet mogelijk.