Babyuitzet verzamelen

Babyuitzet verzamelen

Je bent zwanger! En dat is natuurlijk een ontzettend mooi wonder. Misschien heb je eerst nog even aan het idee moeten wennen of je was zo lyrisch dat je meteen een complete garderobe hebt aangeschaft voor je kindje. Maar vanaf je roze wolk moet je langzaam maar zeker ook gaan nadenken over de meer praktische zaken. Je hebt negen maanden tijd om de hele baby-uitzet bij elkaar te sprokkelen. Je hebt namelijk een hoop spullen nodig voor de verzorging van je baby. Er zijn een aantal zaken die wellicht nog wel even kunnen wachten, maar er zijn een aantal dingen die je zeker in huis moet hebben als je kindje wordt geboren.

De belangrijkste spullen

Het gaat hierbij om spullen voor de babykamer, zoals een babybedje, kledingkast, commode, wiegje, matras, beddengoed en slaapzak. Een box voor in de woonkamer, een boxkleed en vanzelfsprekend speelgoed en knuffels. Een kinderwagen, maxi-cosi en autostoeltje. En veel, heel veel spullen voor de verzorging van je kindje. Luiers, hydrofiele luiers, billendoekjes, aankleedkussen, flessen, speentjes, flessensterilisator, spuugdoekjes. Babykleding, zoals rompertjes, broekjes, bovenkleding, sokjes en mutsjes. Vergeet niet een kraampakket voor de bevalling en ook de spullen voor jezelf, zoals voedingsbeha’s, maandverband en kraamverband.

Geld besparen

Er zijn op internet veel baby-uitzetlijsten te vinden. Maar let wel op, je schaft namelijk snel te veel aan. Ook is het een behoorlijke investering om alles nieuw te kopen. Daarom kun je ook altijd spullen bij elkaar sprokkelen. Er zijn vast wel vriendinnen of familie die nog dingen hebben staan. Veel spullen voor de baby-uitzet gebruik je namelijk maar even en die zijn tweedehands dus ook nog in prima staat. Op die manier kun je heel veel geld besparen. Je kunt ook online je uitzet bij elkaar zoeken en met een heel beperkt budget is ook de rommelmarkt of kringloopwinkel een optie. Ten slotte brengt je kraamvisite ook nog vaak cadeautjes mee. Dus als je nog wat spullen mist, vraag dit dan gerust aan je kraambezoek.


Reageren is niet mogelijk.