Begrafenis Ideeën

Begrafenis Ideeën

Er zijn net zoveel ideeën voor begrafenissen als dat er mensen zijn. Iedereen is anders. We willen allemaal andere dingen in het leven en soms ook in de dood. Sommige mensen willen een traditionele begrafenis. Anderen willen een religieuze begrafenis. Het ligt allemaal aan de familie en het individu.

Soms kunnen begrafenissen er verdrietig en plechtig zijn. Andere zijn weer een soort viering van het leven van die de overledene geleefd heeft. Wat voor begrafenis je moet hebben lijkt af te hangen op wat de familie en vrienden het meeste troost brengt.

Soms hebben mensen begrafenissen met een thema. Je kunt bijvoorbeeld Elvis op de begrafenis van een Elvis fan laten optreden. Of je kunt vuurwerk afsteken. Soms worden er ook ongebruikelijke kisten gebruikt. Wanneer de overledene een grote fan van gold was is het niet ongehoord om een begrafenis met golf als thema te hebben. Was je familielid een grote fan van muziek, speel dan dat soort muziek. Hadden ze een film die speciaal voor hun was, speel dan de film zonder geluid af tijdens de dienst.

In het kort moet je doen wat het beste werkt voor de familie en vrienden. Wat is de beste manier om het leven van de persoon waar je van houdt te herdenken? Waar hielden ze meer van dan wat dan ook? Wat dat was kan je thema zijn voor de begrafenis. Je kunt zelfs je eigen thema planen voor je eigen begrafenis. Wil je begraven worden in je favoriete pyjama’s? Vertel het aan je familie en laat ze weten wat voor herdenking van jouw leven je wilt hebben.

Op zoek naar een uitvaartverzorging? Kijk dan eens op de site van Offerte.nl


Reageren is niet mogelijk.