De geslachtsbepaling van je kindje

De geslachtsbepaling van je kindje

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Iets waar bijna iedereen heel benieuwd naar is zodra ze zwanger zijn is of ze nou een jongen of een meisje krijgen. De meeste echo’s bieden de uitkomst op deze vraag na 16 weken. Tot die tijd kan je raden, gokken of er allerlei theorieën op loslaten. Dit hoort er natuurlijk allemaal bij.

De eerste echo waarbij geslachtsbepaling mogelijk is

Iedere vrouw krijgt bij twintig weken zwangerschap een echo, dit wordt ook wel de 20 weken echo en is de eerste echo waarbij geslachtsbepaling mogelijk is die vergoed wordt door je zorgverzekeraar. De doel van deze echo is te kijken of je kindje gezond is, het doel is niet de geslachtsbepaling toch wordt er door de echoscopist wel gevraagd of je het geslacht van je kindje wilt weten. Dit is echter niet verplicht. Wil je het geslacht van je kindje graag weten dan zal dit goed in beeld gebracht worden, wil je dit niet dat zal de echoscopist ervoor zorgen dat het geslacht niet in beeld word gebracht of vraagt deze of je even de andere kant op wilt kijken

Geslachtsbepaling met een pretecho

Als je twintig weken wachten tot je het geslacht van je kindje weet te lang vinden dan kan je er ook voor kiezen om vanaf 13 weken een geslachtsbepaling echo te nemen, dit wordt ook wel een pretecho genoemd. Een pretecho is geen medische echo en krijg je ook niet vanuit je zorgverzekering aangeboden, deze wordt dus niet vergoed. Het kan gebeuren dat bij een pretecho het geslacht van je kindje niet zichtbaar is, dit kan komen omdat de baby met zijn lichaam gedraagt licht of een andere reden waarom het geslachtsdeel niet goed in beeld te krijgen is. Naast dat hoe je kindje ligt invloed heeft op of de geslachtsbepaling mogelijk is heeft ook de hoeveelheid buikvet en vruchtwater invloed op de echobeelden. Zo is het zo dat hoe meer vruchtwater er is hoe duidelijker het beeld is, geldt hetzelfde voor iemand die slanker is. Vaak is het zo dat als het geslacht niet te bepalen is bij de pretecho door een van deze redenen dat je dan kosteloos nog een keer mag terugkomen om alsnog het geslacht te bepalen.

Het geslacht van je kindje voorspellen

Mocht je nog niet genoeg weken zwanger zijn om te weten wat het geslacht van je kindje is dan kan je er ook voor kiezen om zelf een beetje te raden, natuurlijk geeft dit geen zekerheid. Zo zeggen ze dat als je gek bent op fruit en chocolade dat het een meisje is, terwijl als je meer zin hebt in zout eten dat het dan wijst op een jongen. Ook zou het zo zijn dat als je vaak misselijk bent dat je een meisje krijgt en als je heel de dag trek hebt dat het dan een jongetje is.

 


Reageren is niet mogelijk.