Een hangmat voor baby’s en de band tussen jou en je baby versterken?

Een hangmat voor baby’s en de band tussen jou en je baby versterken?

Wist je dat een pasgeboren baby nog geen gezichten herkent? Hij herkent zijn vader of moeder aan de stem en geur. In het eerste levensjaar is het belangrijk om een hechte band met je baby te ontwikkelen. Met hechting bedoelen we onderlinge band tussen het kind en de ouders. Dit zorgt voor een positieve ontwikkeling van je baby. Hij is hierdoor makkelijk in omgang met anderen en zijn zelfvertrouwen stijgt. Hoe kan je jullie band versterken en waarom is een hangmat goed voor je baby? Je leest het verderop in dit artikel.

Geruststellen schommelen

Denk je erover na om een hangmat voor je baby aan te schaffen? Dat is een goed idee. De schommelende beweging die je kind in de hangmat maakt, lijkt op de zacht schommelende beweging die de baby gewend is in de buik van de moeder. Een vertrouwd gevoel dus. Er zijn veel verschillende hangmatten voor baby’s. Let bij de aankoop hiervan op de ondersteuning die het de baby biedt tijdens het schommelen. Wist je dat een schommelende beweging een positief effect heeft op het concentratievermogen van je kind? Nóg een reden om een hangmat voor je baby aan te schaffen.

Neem je kind mee naar kantoor

In Nederland is 28 april de officiële neem-je-kind-mee-naar-je-werkdag. Er zijn mensen die vaker hun kinderen mee naar werk nemen, in de vakanties of als de oppas het weer eens af laat weten. Je kind meenemen naar werk kan goed zijn voor jullie onderlinge band. Maar het kan ook onhandig zijn, je bent sneller afgeleid. Want als de kleine begint met huilen, wil je hem natuurlijk troosten. Een eindje met de baby lopen of hem heen en weer wiegen helpt meestal. Heb je er al eens aan gedacht om een babyhangmat mee naar werk te nemen? Hierin kan je baby lekker slapen. En als hij begint te huilen, kun je eenvoudig de hangmat heen en weer laten schommelen.

Verschillende soorten babyhangmatten

Er zijn veel verschillende soorten babyhangmatten. De één is geschikt om in een standaard te hangen, de ander kun je in de box hangen. Let bij de aankoop op het maximale draaggewicht en de afmetingen. Het is natuurlijk zonde dat je baby er zo weer is uitgegroeid. Alle babyhangmatten moeten voldoen aan de Europese wet-en regelgeving. Zo worden ze getest op veiligheid en stabiliteit. Kies je een hangmat in een zachte kleur of ga je voor een combinatie van felle kleuren?


Reageren is niet mogelijk.