Makkelijke en voedzame maaltijden tijdens de kraamweek

Makkelijke en voedzame maaltijden tijdens de kraamweek

Nog heel even en dan is het eindelijk zover. Jullie baby’tje, waar jullie al zo lang op hebben gewacht, dient zich dan eindelijk aan. Hoewel niemand echt van een bevalling geniet, is dit wel het moment om hier echt een beetje naar uit te kijken. De bevalling brengt jou namelijk dichter bij je kindje. Wel is het belangrijk om te beseffen dat bevallen je niet in de koude kleren gaat zitten. Zelfs al voel je je na de bevalling misschien ontzettend goed. Vergis je niet wat voor impact een bevalling op je lichaam heeft. Wanneer je te snel teveel doet, is de kans groot dat je lichaam je na enkele weken ontzettend hard terugfluit.

Daarom is het belangrijk om in de kraamweek zoveel mogelijk je rust te pakken. Dat betekent dus zoveel mogelijk op de bank of op bed liggen, huishoudelijke taken uit handen geven en ook zo min mogelijk zelf koken. Maar wat eet je dan in de kraamweek? Wij geven enkele tips!

Bestel boodschappen online

Wanneer je net bent bevallen, zit je partner er waarschijnlijk niet op te wachten om telkens boodschappen te doen. Niet bij een eerste kindje, want dan willen jullie alles het liefst zoveel mogelijk samen leren, maar ook niet bij een volgend kindje, want het is een hele onderneming voor hem om dan de kinderen mee te nemen. Jij mag uiteraard deze week nog niet in de auto springen om boodschappen te doen. Daarom is het verstandig om de boodschappen van tevoren online in te plannen. Boodschappen bij Foodmarkt bestellen is een prima manier om altijd in elk geval gezonde en voedzame producten in huis te hebben.

Geef je borstvoeding? Hou er dan rekening mee dat je de eerste weken wellicht wat meer trek hebt. Dan is het prettig als er altijd verantwoorde tussendoortjes in huis liggen. Vergeet deze dan ook niet in je bestelling op te nemen.

Kook alvast vooruit

De laatste weken van je zwangerschap lijken vaak eeuwen te duren. Je zit maar te wachten tot de bevalling zich aandient en bent die buik inmiddels ontzettend zat. Helaas kan het toch echt nog wel een tijdje duren voordat de kleine eindelijk komt. Gebruik deze tijd daarom goed en hou jezelf bezig met koken. Kook alvast circa zeven maaltijden vooruit of kook grotere porties die je kunt invriezen. Hou hier rekening mee bij het plaatsen van een bestelling bij foodmarkt. Zo ligt er altijd wat in de vriezer voor de kraamweek en hoeft je partner deze enkel te ontdooien en op te warmen. Wel zo gemakkelijk!

Maak het de eerste avond niet te lastig

Denk vooral niet dat je de eerste avond na de geboorte van je kind gezond moet eten. Dit is dé avond waarop je eens lekker mag zondigen en het jou en je partner zo gemakkelijk mogelijk mag maken. Kies er in dit geval lekker voor om iets te bestellen. Zeker ook voor je andere kinderen. Eten bestellen voor jonge kinderen is altijd een feestje en zo kunnen jullie samen de komst van hun nieuwe broertje of zusje vieren. Ondertussen is het enkel genieten van jullie nieuwste aanwinst en kunnen jullie allemaal even rustig aan doen.


Reageren is niet mogelijk.