Tuin kindvriendelijk maken

Tuin kindvriendelijk maken

De tuin is een ideale plek om tot rust te komen. Wie in het bezit is van een grote tuin kan deze volledig naar wens en smaak inrichten. Toch verander je soms van levensstijl of levensbehoeftes en zal je tuin daarom mee moeten veranderen. Een grote verandering in je leven waarbij mensen vaak hun tuin opnieuw inrichten is het krijgen van kinderen. Voor kinderen moet de tuin namelijk ook een plek zijn waar zij zich prettig voelen en ongestoord kunnen buitenspelen. Je tuin kindvriendelijk inrichten doe je bijvoorbeeld door de juiste keuze van buitenspeelgoed maar ook door na te denken over veiligheid voor je kind(eren).

Ondergrond

De keuze voor de ondergrond bepaald in grote mate de sfeer in je tuin. Een zachte ondergrond zonder stenen is voor kinderen het fijnst om in te spelen. Gras is daarom bij uitstek geschikt om te gebruiken in je tuin. Gras is daarnaast ook fijn omdat je er ook in kan liggen of er makkelijk iets op kan bouwen zoals een tent. Tot slot is gras goed bruikbaar als voetbalveldje of voor andere sporten. Een alternatief voor gras is het gebruik van houtsnippers. Deze oplossing is niet duur en gaat bovendien lang mee. Het kan ook gebruikt worden als valdemping in de buurt van een speeltoestel buiten.

Speelgoed

Bij een kindvriendelijke tuin hoort uiteraard ook bijpassend speelgoed. Welk speelgoed je kiest voor je kinderen hangt natuurlijk samen met de grote van je tuin, de leeftijd van je kinderen en de wensen van je kinderen. Een droom voor veel mensen is natuurlijk een zwembad, maar dit is een grote investering waar je genoeg ruimte voor moet hebben in de tuin. Een glijbaan is ook nog steeds populair en een trampoline kan je soms ook nog kwijt in een voortuin. Voor de kleintjes is een zandbak garantie voor lang plezier. Een schommel neemt weinig ruimte in maar doet het ook altijd goed. Daarnaast zijn er speciale schommels voor kleuters en peuters. Ben je op zoek naar meer peuter speelgoed? Dan kan je ook kijken naar een stepje of driewieler die je peuter ook buiten de tuin kan gebruiken.


Reageren is niet mogelijk.